Mindenki nyugodjon meg, a magyarországi focisták adókedvezménye változatlanul megmarad

Megosztás

A közös teherviselésnél is mindig lesznek egyenlőbbek az egyenlőknél. Orbánék értékrendjét tökéletesen megmutatja, hogy több tízezer embert cibálnak ki az egyszerű és praktikus adózási nemből, legnagyobb részük becsületes vállalkozó. Ugyanakkor a futballisták továbbra is a létező legkevesebb adót fizethetik hazánkban, mi is az igazán fontos, ugye.

A részletekről Hadházy Ákos független (egyelőre Kövér László döntése és időhúzása miatt felfüggesztett) képviselő számolt be a közösségi médiában.

“Most, hogy a kormány kollektíven adócsalónak nyilvánított minden fodrászt, vízvezeték-szerelőt, ügyvédet és korrektort, érdemes felidézni, hogy Magyarország micsoda adóparadicsom a profi sportolók számára: Az első osztályú bajnokságokban szereplő sportolók (praktikusan a focisták) ugyanis nagyon kedvezményesen adóznak, hiszen választhatják az amúgy újságíróknak, színészeknek és filmes szakembereknek kitalált EKHO-t.

Csakhogy, amíg a földi halandók csak évi 60 millió forint jövedelemig adózhatnak így, a focistáknak évi 500 millió (vagyis havi több mint 41 millió) forint a határ. Az EKHO-s adózás azt jelenti, hogy a közterheket (általában) csak a minimálbér után kell rendesen megfizetni, az a feletti rész után összesen csak 15 százalékot kell leróni, ezzel le van tudva minden adó és járulék.”

Ugye mi is örülünk ennek ugyanennyire?

Kapcsolódó cikkek