Lezárták a Margit hidat a katatörvény ellen tüntetők

Megosztás

Nagyjából ezren gyűltek össze kedd délelőtt a Kossuth téren, onnan indulva zárták le a hidat a Momentum elnökének javaslatára.

Mint arról mi is írtunk, már kedden elfogadhatják a katatörvény módosítását a Parlamentben, amely miatt sok kisvállalkozónak kell majd új adózási forma után néznie ősztől.

A Telex.hu tudósítása szerint emiatt legalább ezren tüntettek a Parlament előtt, a Kossuth téren. A lap beszámolója alapján a tüntetésnek nincs konkrét programja, és felszólalók sincsenek. Néhány politikus is feltűnt a Kossuth téren, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszédből, Bedő Dávid a Momentumból.

Néhány perccel 11 óra előtt a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc elkezdte skandálni, hogy zárják le a Margit hidat, majd a Momentum-frakció tagjai és a párt más politikusai azt kiabálták, hogy „Gyertek velünk!”. Ezután a tömeg egy része elindult a Kossuth térről a Margit híd irányába. A Margit híd budai hídfőjénél, a Bem Mozinál sok ételfutárt várakozott a vonulókra, itt már a rendőri jelenlét is nagyobb. Nem sokkal 11 óra után a tömeg a Margitsziget magasságánál lezárta a hidat, az első sorokban az ételfutárok állnak.

Forrás és további részletek: Telex.hu; Fotó: HVG videó

Kapcsolódó cikkek