Szemétkupac keresi gazdáját

Megosztás

Az illegális hulladéklerakás nem csak esztétikai problémát jelent, de súlyos környezetszennyezést is. Az így elhelyezett csomagok nem csupán háztartási hulladékot tartalmaznak, de sok esetben feleslegessé váló elektronikai cikkeket, használt étolajat, vagy építési törmeléket.

Szolnokon is visszatérő problémát jelentenek a szemetüktől ilyen elegánsan megváló lakosok, de hála a Facebook közösségének, most már nem marad minden titokban, hiába a sietség, a rutin és a várostól távol eső környék. Egy szemfüles szolnoki lakos hétvégén éppen szemtanúja volt, ahogyan a Kőrösi út végén található vasúti sorompónál egy újabb halom kerül a zöld területre. A tarka kupac tulajdonosa nem volt rest segédeszközt alkalmazni, előrelátóan hozott magával egy gereblyét, melynek segítségével, játszi könnyedséggel exportálta csomagtartója bűzös tartalmát a kiválasztott közterületre.

Az esetről készült poszt (benne a hölgy autójának rendszámával) és a mellékelt fénykép a Facebookon több mint 6 ezer megosztásnál jár, így joggal remélhetjük, hogy eljutott a tetteshez is és talán legközelebb nem ilyen formában válik meg a felhalmozott szeméttől.

2020. januártól szigorodtak az illegális hulladéklerakással kapcsolatos szabályok. A Btk. a bírság összegét 1 500 – 50 000 forint között állapítja meg, de akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki ilyen rendhagyó módon kívánja ökológiai lábnyomát maga mögött hagyni.

Kapcsolódó cikkek