Botrány a szolnoki vonalon: meghibásodott a mozdony, az utasok 45 fokos vagonokban voltak 1,5 órát

Megosztás

Az ígért fél óra helyett másfél órán át dekkoltak az utasok a sötét vagonokban a semmi közepén, mindezt 45 fokban. Remekül működik a vasúti rendszerünk is.

Vasárnap este leszakadt a Nyírség InterCity áramszedője. A szerelvény a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza útvonalon közlekedett. Az utasok, akik között gyerekek és idősek is voltak, a 45 fokos vagonokban ültek a semmi közepén. Azt mondják, csak azért nem tört ki pánik, mert egymást segítették.

Borsnak az egyik utas számolt be a történtekről.

“Miután megállt a vonat, egy darabig nyugodtan ültünk a többi utassal. Hívogattuk a Máv-start vonalát, de kezelőt nem értünk el. Végül egy másik utazó édesanyja telefonált, aki el tudta érni az vasúttársaságot, hogy leszakadt az áramszedő, azért álltunk meg és elvileg egy fél óra múlva odaér egy dízelmozdony.

Azonban eltelt a fél óra, majd egy óra, és már másfél óra is,mi még mindig a vonaton ültünk, ahol a hőség nem csillapodott.Az egyik kislány meg is nézte az óráján, 45 fok volt a kocsiban, és mivel nem volt áram, csak a vészvilágítás volt, ami kísérteties hangulatot teremtett az egyre növekvő bizonytalanság mellett.Az állomáson egy újabb mozdonyhoz csatoltak bennünket és végül azzal érkeztünk be Debrecenbe 21.50 helyett hajnal 2-kor, négy órás késéssel” – mondta a neve elhallgatását kérő asszony.

Kapcsolódó cikkek