Hazugságspirálba került a szolnoki polgármester? Szerinte a kórház gondjai csak “baloldali anyukák pánikkeltése”

Megosztás

Szép lassan azért kiderült, hogy a szolnoki kórházban még annál is nagyobbak a gondok, mint amit eredetileg “cáfolni” igyekezett Szalay Ferenc. Hatalmas bajok vannak a Hetényi Géza kórházban, ám a fideszes polgármester igyekezett mindent a szőnyeg alá söpörni és ellenzéki pánikkeltésnek beállítani. A tények azonban nagy pofont adtak Szalaynak.

Persze mi más várható el egy fideszes polgármestertől, egy kormánypárti politikustól, aki nem szeret mást, csak a maga igazságát hangsúlyozni. Már azt is gyűlöli, ha kérdezik, nemhogy azt, ha valaki feltár valamit az igazságból. Közösségi oldalán közölte, szerinte a valóság távol áll attól, amit a Magyar Narancs írt, ezzel elindítva a lavinát.

Szalay Ferenc közleményében természetesen mindjárt előhúzta a fiókjából Piroska Miklós főigazgatót, aki szerint a kórházban minden nap szülhetnek a kismamák. Majd gyorsan lehegesztette, az az állítás, hogy hétfőn és szerdán tudnak csak szülni Szolnokon, egész egyszerűen hazugság. Valami huncutság a dologban lehet azonban, hiszen maga is elismerte, az elmúlt hetekben tárgyaltak a Szolnokot is érintő szakemberhiányról az illetékes kórházi igazgatósággal. Hozzátette, mindenki azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb megoldódjanak a problémák.

Kérdezzük, ezek szerint vannak problémák?

Szalay ezután felszólította a baloldali politikusokat és a baloldali újságírókat, hogy ne keltsenek pánikot. Vagyis a polgármester szerint a tény egyenlő a pánikkeltéssel.

Közösségi oldalát ezek után elözönlötték a hozzászólók. “Baloldali” anyukák “keltettek további pánikot” azzal, hogy megírták tapasztalataikat. Az igazságot, ami egészen más, mint amit Szalay állít.

Ilyeneket írtak többek között egy “baloldali” anyukák: “Sok idő kellett a propagandaminisztériumnak, hogy kitalálja azt, mit mondjon a polgármester.”  “Az ott dolgozó orvosok, szülésznők egészen mást mondanak.” “A kommentekből nagyon úgy néz ki, egészen másképp néz ki a valóság, mint amit ön próbál elhitetni a rajongótáborral…” “Az ön állítása messze van a valóságtól, nem csak a szülészeten van baj, hanem más osztályon is… Kedves polgármester, fáj az igazság, igaz?”

Magyarországon tizenkét éve nemhogy javulna, de rosszabbodik az egészségügy helyzete. Kásler Miklós fontosabbnak tartotta Mátyás csontjait és a magyarság eredetét kutatni, mint az egészségügyet rendbe tenni. Most pedig egy rendfenntartóhoz került a tárca, de hogy mit várhatunk tőle, az eléggé kétséges.

Hiába erőlködik a szolnoki polgármester, az egészségügy szenved. Nem csak Szolnokon, más városban is. Lehet sértődötten baloldalizni, de ettől még nem lesz több orvos meg ápoló. 

Nem lenne teljes írásunk, ha kihagynánk belőle, hogy később maga Szalay is pontosította mondandóját. A slusszpoént azonban Kunetz Zsombor írása jelenti, amiből kiderül, más gondok is vannak a szolnoki Hetényi kórházban.

Ezek után is jön majd Szalay Ferenc újabb, a baloldalt földbe döngölő posztja? Előre szólunk, ne fáradjon, a tényekkel nem hadakozhat. Így szól a Magyar Narancs legújabb írása, amire izgatottan várjuk a polgármester reakcióját, akit eddig a tények nemigen zavartak…

Kapcsolódó cikkek