Nem tartott megfelelő követési távolságot, ütközött és az árokba borult a sofőr

Megosztás

Egy püspökladányi lakos közlekedett személygépkocsival Karcag irányából Püspökladány felé, a 4. számú főúton 2022. május 22-én a hajnali órákban – írja a police.hu.

Haladása során a sofőr nem tartott megfelelő követési távolságot a vele azonos irányba közlekedő személygépkocsi mögött, annak nekiütközött, majd a bal oldali útárokba borult. A baleset következtében az okozó jármű sofőrje, továbbá a másik gépkocsi két utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint –nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ugyancsak a nem megfelelő követési távolság okozta azt a közúti közlekedési balesetet, ami 2022. május 24-én a déli órákban történt a 33-as főúton, Kócsújfalu külterületén. Egy motorkerékpáros közlekedett Tiszafüred irányából Debrecen felé, amikor egy előtte közlekedő személygépkocsi sofőrje megállási szándékát jelezve, lassítva az úttest szélén kívánt megállni.

A motoros – mivel nem tartott kellő követési távolságot – a személygépkocsi hátuljának ütközött és elesett. A baleset következtében a motorkerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Kapcsolódó cikkek