Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is elszívja a munkaerőt a Balaton

Megosztás

Ez leginkább a vendéglátóiparban érezteti hatását a nyári időszakban, az ottani fizetésekkel szinte lehetetlen felvenni a versenyt.

2022 áprilisában Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13.199-en kerestek elhelyezkedési lehetőséget.

Az álláshirdetések között számos elhelyezkedési lehetőség között böngészhettek az érdeklődők. Május első hetének végére csúcsértékekről adtak hírt: az egyik nagy gyűjtőoldal 48.770 álláshirdetésről adott számot. A megyében ebből 864 pozíciót kínáltak a legkülönfélébb területekre fizikai és szellemi munkára egyaránt – írja az uzletem.hu.

„Megyénkben is alapvető probléma a fizikai dolgozók hiánya” – mondta dr. Lits József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke.

„A vendéglátóiparban a Balaton elszívja a képzett, jó munkaerőt, így sokfelé gond, hogy ha itt találnak is dolgozót, velük nem tudják a kívánt minőséget biztosítani. Az építőiparban is nagy az emberhiány. Miközben jön a nyár, versenyt futnak az idővel, hogy az építőanyagokat időben megszerezzék és be is építsék, különben az áremelés hatásaival kell szembenézniük” – tette hozzá a megyei elnök. (Uzletem.hu)

Kapcsolódó cikkek