Hihetetlen: Szakaszt nyert, majd kilőtte a szemét a pezsgősdugóval a kerékpáros, valószínűleg nem versenyezhet – videó

Megosztás

Óriási sikert ért el az eritreai versenyző, ám nem sokáig élvezhette a diadalt, mert kórházba kellett szállítani a pezsgősdugó okozta szemsérülés miatt. Valószínűleg, véget is ért számára a Giro.

Biniam Girmay az első fekete-afrikai kerékpáros, aki valaha szakaszgyőzelmet aratott a Giro d’Italián. Keddi rekordjának mégsem örülhetett sokáig, mert az eredményhirdetésen véletlenül kilőtte a szemét a pezsgősdugóval.

A csapatorvos szerint az eritreai sportoló semmit sem látott a baleset után, muszáj volt kórházba vinni, ahol kiderült, hogy bevérzett az elülső szemcsarnoka. Mint mondta, ez nem veszélyezteti magát a szemgolyót, de azért fontos alaposan kivizsgálni. Egy másik szakértő viszont arról beszélt egy belga sportcsartornán, hogy az ilyen pezsgődugós balesetek akár hosszú távú bajokat is okozhatnak, balszerencsés esetben műtétre is szükség lehet, írja a Cyclingnews.

Girmay csapata, az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux még nem közölte hivatalosan, hogy szerdán folytathatja-e a versenyt, de a kezelés után készült fotó alapján kicsi az esély rá.

Image

(via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek