Leváltották a paksi atomerőmű vezérigazgatóját, szolnoki fideszes kerül a helyére

Megosztás

Azonnali hatállyal leváltották Pekárik Gézát, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Az új vezérigazgató Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eddigi elnöke lesz – értesült több egymástól független forrásból is a Telex.

Az ügyben kérdést küldtünk az atomerőmű vezérigazgatóságának, várjuk a hivatalos választ. Amennyiben mindez megtörténik, az energiahivatalnak is új vezetőre lesz szüksége. Kormányzati forrásunk szerint erre Juhász Edit, az MVM általános és jogi vezérigazgató-helyettese a legesélyesebb.

Jó, avagy rossz hír az MVM csapatának, hogy Czepek Gábor vezérigazgató távozása után pillanatokon belül az MVM vezérigazgatóját is megnevezi a kormány, aki érdemi változásokat tervez a cégnél.

Horváth Péter János a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke Moszkvában és Budapesten diplomázott, dolgozott a Kőolajkutató Vállalatnál, a Mol Nyrt.-nél és Kazahsztánban, 2010-től 2013-ig elnökként irányította a Magyar Energia Hivatal önálló szabályozó hatósággá alakulását. 2013 és 2015 között az MVM vezérigazgatói tisztségét látta el. 2015-től az állami közműszolgáltató cég, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. megszervezését kapta feladatul, majd a Mátrai Erőmű vezérigazgatója lett. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöki székét 2020-tól tölti be ismét, közölte a portfolio.hu.

Horváth egykoron a Fidesz színeiben Szolnokon önkormányzati képviselő is volt, innen indult országos karrierje.

Fotó: Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökeként nyilatkozik – Fotó: Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkek