Hajnal Miklós elindul a Momentum elnöki tisztségéért

Megosztás

„A Momentumos tagtársaimnak illett elsőként, de szeretném nektek is elmondani: elindulok a Momentum elnöki tisztségéért” – jelentette be Hajnal Miklós momentumos országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

A politikus azt írta, azzal, hogy Donáth Anna „nem indul újra az elnökségért, gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban”, egy hete pedig még ő sem gondolta volna, hogy ilyen bejelentést fog tenni. Hajnal a választás utáni héten a hvg.hu podcastjában, a SzavazóFülkében is cáfolta, hogy vezetői ambíciói lennének.

Hajnal kiemelte, sokan megkeresték, buzdították az indulásra, tenni akarása és felelősségérzete diktálta, hogy jelentkezzen az elnöki tisztségre. „A Momentum most is tele van gyakorlott, népszerű politikusokkal, akik képesek arra, hogy munkájukkal, jelenlétükkel, szerepléseikkel folyamatosan növeljék a párt népszerűségét” – írta hozzátéve, hogy a továbbiakban is számítanak Donáth Anna munkájára. Donáthról azt írta, hogy jelenleg az ellenzék legnépszerűbb politikusa, akinek „kulcsszerepe lesz abban, hogy 2024-ben hiteles alternatívát tudjunk felmutatni a Fidesszel szemben”.

A Momentum tisztújító ülése nyár elején esedékes, pontos időpontot egyelőre még nem tudni.

Kapcsolódó cikkek