Sodrófával bántalmazta anyja élettársát egy férfi Jászladányban

Megosztás

A Jászberényi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 2 hónap börtönre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyektől, és figyelemmel arra, hogy tettét az ítélet szerint próbaidő alatt követte el, két korábban jogerősen kiszabott, összesen 20 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is elrendelte annak a 31 éves büntetett előéletű férfinak, aki 2020. október 22-én délben megjelent anyja jászladányi házában, és a nála lévő 60 centiméter hosszúságú fa sodrófával egy alkalommal fejbe, majd egy újabb ütéssel oldalba vágta anyja élettársát.

Tettét utóbb azzal indokolta, hogy a férfi megverte édesanyját, és emiatt kívánta felelősségre vonni. A sértett 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban az ítélet szerint ez csak a véletlenen múlt, ha kicsit nagyobb az ütés, koponyatörést is okozhatott volna.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, testi sértést követ el, aki más testi épségét vagy egészségét sérti. Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség 8 napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Kísérlet miatt büntetendő, aki a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be. A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.

Az ügyben 2021. március 24-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság két tárgyalást tartott. Utóbbin, 2022. április 14-én ítéletet hozott, amit az ügyészség tudomásul vett, a vádlott azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Kapcsolódó cikkek