Bődületes dühöngésbe kezdett egy férfi a jászfényszarui boltban

Megosztás

Megvágta a kezét az egyik termék csomagolóanyaga, ez gerjesztette haragra a férfit.

A Jászberényi Járásbíróság garázdaság vétsége miatt, mint különös visszaesőt 60 nap elzárásra ítélte azt a többszörösen büntetett előéletű, 52 éves férfit, aki 2021. július 21-én délután négy óra körül, miután Jászfényszaru egyik élelmiszerboltjában, vásárlás közben az egyik termék csomagolása megvágta a kezét, minősíthetetlen dühöngésbe kezdett – írja a Szolnoki Törvényszék honlapja.

Az alkalmazottakkal kiabált, a bevásárló kosarát a többi kosárhoz dobta, a padlóra köpött, és kifelé menet még az üzlet kirakatüvegébe is beleütött.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki  olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, amit, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, a törvény vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Az ügyben 2021. december 23-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 2022. április 5-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hozott. Ezt az ügyészség és a vádlott is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Kapcsolódó cikkek