Tragédia: vonat elé hajtott egy gépjármű, többen is életüket vesztették

Megosztás

A halálos csattanás Mindszentnél történt, az ütközés erejétől még a vonat is kisiklott. Az eddigi hírek szerint a fénysorompó tökéletesen működött.

A baleset kedden történt, valamivel 7 óra előtt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak – írja a police.hu.

delmagyar.hu helyszíni információi szerint a balesetben heten vesztették életüket.

A vonat kedd reggel 5.34-kor indult Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre, ám Mindszentnél összeütközött egy kisteherautóval – a motorkocsi kisiklott és felborult – írja a MÁV. Az információk szerint 22 utas volt a vonaton, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

A FÉNYSOROMPÓ JÓL MŰKÖDÖTT, A TEHERAUTÓ A TILOS JELZÉS ELLENÉRE HAJTOTT A VONAT ELÉ, A TEHERAUTÓ UTASAI KÖZÜL TÖBBEN MEGHALTAK.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

A helyszínelés befejezése után az oldalára borult motorkocsit vasúti daruval emelik a sínekre, amelyet követően állítják helyre a sérült pályát. A munkálatok miatt ezen a szakaszon várhatóan szerda reggelig szünetel a vasúti forgalom.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

A baleset, a helyszínelés és a műszaki mentés miatt Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – várhatóan szerda reggelig.

A Hódmezővásárhelyről 7.46-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat helyett közlekedő pótlóbusz Hódmezővásárhely vasútállomástól várhatóan 8 órakor indul. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek