Dobrev Klára Szolnokon: „Nincs olyan terület, amely jobb állapotban lenne, mint 12 éve”

Megosztás

Utcafórumot tartott a Demokratikus Koalíció politikusa, európai parlamenti képviselő kedden délután a szolnoki Kossuth téren, amelyen az egyesült ellenzék helyi jelöltje, Sziráki Pál is részt vett – tudósított a news56.hu.

Beszédében Dobrev Klára élesen kritizálta a Fidesz elmúlt 12 évét: szerinte nincs olyan terület, amelyről elmondható lenne, hogy jobb állapotban van, mint 2010-ben volt. “Egy tisztességes és szabad országban hatalmas óriásplakátok hirdetnék, milyen fantasztikus sikerei voltak a kormánypártnak az elmúlt 12 évben. Miért nem látunk ilyet? Mert nincs mivel büszkélkedni” – vélekedett Dobrev.

Mint mondta: A Fidesz kormányzása alatt soha nem látott uniós pénzeső zúdult Magyarországra, de ennek hol van az eredménye? Elégedettebbek a nyugdíjasok? Jobban élnek a pedagógusok? Jobban működik az egészségügy? Erősebb a forint? Kisebb az infláció? – tette fel a kérdést. A létező összes rangsorban lecsúszóban vagyunk. Nincs kormányzás, csupán a hatalom megtartására irányuló törekvések és a machináció.

“Az állampolgárok nem érdekesek Orbánnak. Ne hasonlítsuk magunkat Ausztriához, Hollandiához, Dániához. Már Szlovákia is lehagyott minket, és ott tartunk, hogy Békésből nyaranta Romániába járnak át a magyar vendégmunkások dolgozni, mert ott magasabb bért kapnak. Sőt, egy kezdő pedagógus bére is magasabb ott, mint Magyarországon – hangsúlyozta a politikus. Vissza kell adni a kormányzás becsületét és itt az ideje megmutatni a világnak, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal.”

A DK-s politikus rámutatott, hogy a Fidesz elkezdett aggódni, mivel az ellenzéki összefogásnak köszönhetően felbomlott a centrális erőtér. Ebben az országban sokkal többen akarnak kormányváltást, mint akiket megtévesztett a politika. Végezetül arra kérte az összegyűlteket, hogy mint a szemük fényére úgy vigyázzanak az összefogásra. A Fidesszel ellentétben megtanultunk leülni egy asztalhoz, vitatkozni, kompromisszumot kötni, és ez nem csak a választások miatt fontos, hanem azért is, mert április 3. után így fogunk kormányozni.

Forrás és további részletek: news56.hu; Fotó: Sziráki Pál Facebook

Kapcsolódó cikkek