Hamarosan kezdődik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei halálkereszteződés körforgalmának építése

Megosztás

Az elmúlt években több ízben is történt súlyos, illetve halálos baleset is a Fegyvernek melletti kereszteződésben. Most megoldódhat egy nagy probléma.

Napokon belül elkezdődik a fegyverneki bekötő- és a 4-es főút kereszteződésébe tervezett körforgalom építése. A részletekről a szoljon.hu számolt be.

A fegyverneki önkormányzat éveken át küzdött azért, hogy megszüntesse a lakosság körében csak „halálkereszteződésként” emlegetett veszélyes csomópontot. 

A városba vezető bekötő- és a 4-es főút kereszteződése rendkívül forgalmas szakasz, hiszen több település – Örményes, Karcag, Szolnok és Kunhegyes – irányába vezeti a forgalmat, ráadásul a 4-es mellett álló benzinkúthoz is itt lehet lekanyarodni – nyaranta még a mezőgazdasági járművek is gyakran használják. 

Az utóbbi években számos súlyos, köztük több halálos baleset helyszíne volt a kereszteződés. Az önkormányzat önköltségen elkészíttette a terveket, melyeket ezután a kormány elfogadott, és egy határozatban támogatásáról biztosította a körforgalom megépítését. 

A Magyar Közút Zrt. úgy tájékoztatott: tervezetten április 4-étől az útburkolatot érintően folytatódik a kivitelezés. Ennek keretében burkolatmarás, szegély- és pályaszerkezet-építés, valamint aszfaltozási munkák várhatóak. 

– Ekkortól már forgalomkorlátozásra is számítaniuk kell az arra haladóknak. A csomópontban mind a négy irányból lehet majd közlekedni, de csak váltakozóan, egy-egy forgalmi sávon. A forgalmat nappal jelzőőrökkel, míg éjszaka jelzőlámpákkal irányítják majd.

Kapcsolódó cikkek