A visszaélésekre és csalásokra nem csak a választás napján kell figyelnünk – videó

Megosztás

Érdemes egy kis időt szánni saját adataink ellenőrzésére, mert akár a tudtunkon kívül is átjelentkeztethetnek máshová szavazni, akár külföldre is, valamint visszaélhetnek az adatainkkal. Figyeljünk oda a kamupártokra is, amelyek csak a jelenlegi hatalom számára fontos szolgálatot látnak el, hogy elaprózzák az ellenzéki szavazatokat. Egy kis gyorstalpaló, mire érdemes figyelnünk.

Hallottunk már ilyenekről? Persze, hogy hallottunk, találkoztunk is már kamupártokkal, igaz, 2014 óta jelentősen megszaporodott a számuk, amikor is hirtelen a semmiből előbújik a földből egy új politikai szervezet, úgy mutatva magát, mintha ellenzéki erő lenne és új színt kíván vinni a politikába.

Ezzel szemben valójában két lehetséges okból születnek meg az ilyen nevenincs pártok. Vagy a jelenlegi hatalom tolja őket, hogy az ellenzéki szavazók összezavarodjanak, kire is kell szavazni, ha Orbánt le akarják váltani, vagy vannak egyszerű szélhámosok is, akik felveszik az állami támogatással járó milliókat, majd kereket oldanak. Mindkét esetben a választások után néhány hónappal már általában nyomtalanul eltűnnek a nem sokkal korábban még fűt fát ígérő pártok és vezetőik.

De a voksturizmus és az adatainkkal való visszaélés ugyanekkora veszélyt jelent.

A TASZ összegyűjtötte egy rövid videóban, mit tudunk mi magunk is megtenni, hogy ne váljunk áldozattá a szavazás fontos napján.

Kapcsolódó cikkek