Varga Mihály: A forint Brüsszel és a szankciók miatt zuhant be

Megosztás

Természetesen most sem a kormány, Orbán Viktor és a Fidesz a hibás a pocsék gazdaságpolitikájával, hanem Brüsszel, Soros és a szankciók. Két nem éppen apró bibi van a történetben. Ha tényleg a szankciók a hibásak, akkor a környező országok fizetőeszközei miért nem zuhannak még csak hasonló mértékben sem. Ezen kívül ezeket a szankciókat a Fidesz EP-képviselői egyhangúlag személyesen megszavazták. Akkor most mi is van?

Délelőtt sápadtan vehettük tudomásul, hogy 400 forintba került már egy euró. Az Orbán-kormány pénzügyminisztere azonban ezt is Brüsszelre kente. Azokra a szankciókra, amit a Fidesz képviselői ugyanúgy megszavaztak.

Varga Mihály azt mondta: „A magyar forint is a brüsszeli szankciók áldozata. A szankciók már most komoly veszteséget jelentenek a magyar gazdaságnak. A forintra és a magyar emberekre a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy lebegtetik a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. Aki a szankciók kiterjesztését kéri, az a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát. Ilyen lépést a magyar kormány semmilyen nemzetközi fórumon nem fog támogatni.”

Arról nem mondott semmit, hogy mi lenne most, ha Magyarország is bevezette volna már az eurót, de mostanra rekordgyenge lett az orosz rubel is. Egy normális gazdaságpolitikával, jó eséllyel már az euróövezet részese lehetnénk. De hát 12 év is kevés volt ahhoz, hogy egyáltalán a közelébe kerüljünk. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek