Komoly bunyó Karcagon, női haragosát és annak fiait is megverte a férfi, letöltendőt kértek rá

Megosztás

Kétfelvonásos verekedés, amit ugyan a férfi nyert haragosai ellen, de a sérülést okozó bántalmazásai miatt bűnhődnie kell.

A Karcagi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy karcagi férfi ellen – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Vidék.MA hírportállal 2022. február 28-án.

Mint írták, a vádirat szerint az 50 éves férfi 2020. augusztus 6-án délelőtt, Karcagon az utcán összetalálkozott egy haragosával, akivel azonnal összeszólalkoztak. A férfi a veszekedés közben a hölgyet megrugdosta, felpofozta és hasba vágta, majd megfenyegette, hogy újra meg fogja verni, ha feljelentést mer tenni ellene a rendőrségen. A sértett mégis elindult a városközpont felé, hogy megtegye feljelentését iménti bántalmazása miatt. A férfi azonban autóval követte őt, majd amikor utolérte, kiszállt a járműből és ágyékon rúgta a sértettet.

A nő gyermekei amint megtudták mi történt, elmentek a férfi karcagi házához, hogy számon kérjék őt anyjuk bántalmazása miatt.

A vádlott azon felháborodva, hogy otthonában zaklatják, egy bottal fejbe vágta az egyik fiatalembert, aki az őt ért ütéstől elesett. Ezt látva fivére megijedt és futva igyekezett elmenekülni a helyszínről. A vádlott azonban beszállt kocsijába és üldözőbe vette. Amikor utolérte, kiszállt a járműből és egy baseball ütővel elverte ezt a férfit is.

A bántalmazások következtében a nő és két fia számos 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a többszörösen büntetett férfit börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélje, zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt.

Kapcsolódó cikkek