Caramel a törökszentmiklósi romatelepről indult, ahol régen nem látták szívesen, pedig otthon volt

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város romatelepéről indult és sikerrel kitört az énekes, aki már kislányának is megmutatta, hogy létezik Magyarországon ilyen valóság is.

Caramel hazánk egyik legelismertebb zenész-énekese, azonban az útja neki sem indult zökkenőmentesen. Nemrég elárulta, hogy egy valamit nagyon megbánt az életében, amit a mai napig kudarcként él meg: mégpedig, hogy nem érettségizett le és nem tanult tovább. Ezúttal elmondott pár érdekességet is a magánéletével kapcsolatban.

“Olyan alkat vagyok, aki a jég hátán is megél. Dolgoztam üveggyárban, gumigyárban, több mint tíz évig voltam segédmunkás. Még most is sok minden érdekel. De azt hiszem, pszichológus lennék. Ha újrakezdhetném az életem, pszichológus lennék vagy valamilyen természettudós” – vallotta be az énekes, aki abszolút el tudná képzelni magát ezen a pályán, és ha visszamehetne az időben, akkor biztos, hogy valamilyen tudománnyal foglalkozna, mivel ebben is nőtt fel.

Caramel a törökszentmiklósi romatelepről indult el, és kezdte bontogatni a szárnyait. Azt is elmesélte, hogy a nevelőapukájának, – aki egyébként nem roma származású – rengeteg könyve volt. Több ezer kötet, valamint rengeteg tudományos folyóirat. Hozzátette: a cigánytelepi házuk tele volt könyvespolcokkal.

Persze ezzel teljesen kilógtunk a sorból. Apukámat úgy is becézték a romasoron, hogy a „bolond Imre”– emlékezett vissza. Sok helyen járt már fellépni, viszont a szülővárosában még nem adott nagykoncertet. Mindössze egyszer szervezett magának oda egy fellépést, mivel hívni nem hívták, de az is legalább tíz éve volt, és alig mentek el rá az emberek.

“Akkor értettem meg, mit jelent az, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában. Ilyen a világ”- jegyezte meg az előadó, majd hozzátette: “Olyan, hogy nem látnak szívesen otthon. Az emberek nem tudnak veled együtt örülni. Én eljöttem onnan, és amikor visszamegyek, azzal szembesítem őket, hogy nekik nem sikerült kitörniük. Óhatatlanul fájdalmat okozok nekik. A törökszentmiklósi cigánytelepen élők ugyanabban a nehézségben élnek, amiben én is felnőttem. Sőt, talán még rosszabb helyzetben” – jelentette ki, majd kiemelte, hogy egyszer a lányát is elvitte Törökszentmiklósra.

“Hogy tudja, van ilyen is, és az apja is innen jött. De túl pici volt még, ha egy kicsit nagyobb lesz, újra elviszem. Fontos, hogy ne burokban, ne elefántcsonttoronyban éljen. Legyen tisztában az élet dolgaival. Mert ez az élet része Magyarországon, így van már több száz éve, és még valószínűleg egy jó darabig így marad. Lesznek cigánytelepek, és ott lesznek romák, és igen, ott előfordul minden, a szép is, a jó is meg a rossz is.Szóval szeretném, ha Szofi látná és érezné ezt a kettősséget. Még csak hétéves, de már most látszik, hogy szociálisan nagyon érzékeny.Van, akiben egy ilyen látogatás még inkább előítéleteket szülne, a kislányomnál viszont azt érzem, hogy megérinti a lelkét, amit lát” – fejtette ki az énekes. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek