Hálapénznél is sokkal durvább dologban bukott meg a korrupt orvos a fővárosban

Megosztás

A megbízhatósági vizsgálaton a doktor természetesen nem tudta, hogy aki le akarja fizetni, az valójában nem az, akinek mondja magát. Rá akarta venni az orvost, hogy papírozza le őt betegként, miközben tisztában van azzal, hogy nem beteg és nem volt az.

Történt, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot folytatott egy fővárosi kórház szakgondozójában dolgozó – önálló intézkedésre jogosult – pszichiáter főorvossal, a későbbi vádlottal szemben.

A megbízhatósági vizsgálat során a szolgálat munkatársa, a „fedett” tárgyalótiszt előzetes időpontkérés alapján 2021. szeptember 17-én megjelent a főorvos rendelésén. A tárgyalótiszt előadta, hogy egy ismerőse ajánlására kereste fel az orvost, mert börtönbüntetése letöltése végett 2021 novemberében a büntetés-végrehajtási intézetbe kell bevonulnia. Üzleti ügyei intézése miatt azonban a büntetés letöltése alól fél év halasztásra van szüksége, és ennek elintézéséhez az orvos segítségét kérte.

Nem beteg, de van az a pénz

Azt is közölte az orvossal, hogy egészségügyi problémája, illetve tényleges indoka a halasztásra nincs, és az orvos segítségnyújtásáért hálás lenne. A főorvos elfogadta az ajánlatot, és közölte a tárgyalótiszttel, hogy az egészségügyi nyilvántartásban kórelőzmény-kutatást végez. A tárgyalótiszt ekkor azt mondta, hogy nem magyar állampolgár, korábban nem kezelték, és magyar tajszámmal sem rendelkezik még, azt várhatóan a következő héten kapja meg, az orvos erre a kórelőzmény-kutatást félbehagyta.

Az orvos a tajszám és a kórelőzmény hiányában azt a megoldást ajánlotta, hogy a magánrendelésén keresse fel őt a ,,beteg”, ahol visszamenőlegesen rögzít kettő-három hónappal korábbi, valótlan kórtörténetet, majd november elején ez alapján kiállít olyan, valótlan tartalmú igazolást, amely szerint a tárgyalótiszt négy-öt hónapja kezelésen vesz részt.

A szolgálat munkatársa ezt követően elővett egy zárt borítékot, amelyben 300 ezer forint volt, és azt a főorvos felé nyújtva, a vádlott asztalára helyezve megköszönte a segítséget. A vádlott a jogtalan előny ígéretét elfogadva a zárt borítékban elhelyezett pénz helyben történő átvételét azzal hárította el, hogy azt a tárgyalótiszt ne ott helyben, hanem a magánrendelésén adja át. A lefolytatott megbízhatósági vizsgálat alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, amely a nyomozást lefolytatta. (További részletek: Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek