Borzalmas gázrobbanás Kunmadarason

Megosztás

A családi házból nem sok maradt meg, természetesen lakhatatlanná vált. A tulajdonosnak azonban csodával határos módon sikerült kimenekülnie a teljesen összedőlt épületből.

Gázrobbanás történt egy hibás gáztűzhely miatt csütörtök délután Kunmadarason, egy Lenkei János utcai családi házban – írja a Videk.ma. A detonáció következtében a hatvan négyzetméteres épület homlokfala kidőlt. Az ingatlan lakója ki tudott menekülni a házból, őt a mentők szállították kórházba. Mire a karcagi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, kis területen égtek bútorok, az egység eloltotta a tüzet, ezután pedig áramtalanította az ingatlant, illetve egy  sértetlen gázpalackot vitt ki a romok közül. A ház lakhatatlanná vált, tulajdonosát rokonok fogadták be.

A készülékek mellett a gázbekötő-csövek állapotára is kellő figyelmet kell fordítani. A flexibilis csövek egyik végéhez közel egy címke található, amelyen a gyártó és a forgalmazó neve mellett a gyártási év, a szavatossági idő, valamint a termék paraméterei is fel vannak tüntetve. Árulkodó jel, ha nincs jelölőcímke; ha a cső repedt, törött, szűkült a keresztmetszete; esetleg a védőszövete kiszálkásodott. Ilyenkor a lehető leghamarabb végeztessük el a cserét szakemberrel! Fontos, hogy a gázkészülékeket az előírások szerint kizárólag acélbordás csövekkel lehet bekötni. Ahol még a régebbi, gumibetétes darabok vannak használatban, ott ezeket a gyártástól számított öt év után már az újabb fajta csövekre kell kicserélni.

Kapcsolódó cikkek