Újabb remekmű a tiszaörsi mestertől, fából készült, de működőképes Ikarus

Megosztás

Puskást István az elmúlt években már többször is felhívta magára a figyelmet fából készült remekművein keresztül. Most éppen egy Ikarus buszt készített.

– Ez pedig egy farmotoros Ikarus, amely a márka 55-ös és 66-os modelljei alapján készült. Gondoltam, készítek egy magyar vonatkozású buszt. Egy kicsit hosszabb és nehezebb lett a tavalyinál, de harmadik sebességben képes elérni a húsz kilométeres sebességet is – emelte ki Puskás István a Szoljon.hu cikkében.

Karácsony előtt látott munkához, másfél hónapig tartott, míg elkészült a legújabb alkotása. Mint megtudtuk, idén tíz éve már, hogy munkához látott, 2012-ben gurult ki az első fajárgány Puskás István műhelyéből.

– Két lakkréteget kap még és kontúrt kell adni festékkel az ablakoknak. Tükröt nem terveztem rá, de egy dudát még felszerelek majd – nézett végig az alkotásán. – Természetesen ez is működőképes, egy hét és fél lóerős EuroStar motor hajtja, amit az interneten rendeltem hozzá. Ugyanez működteti a tavalyi Volkswagen kisbuszt is, csak ebbe már három sebesség került és mellé beépítettem egy kerékpár agyváltót is – magyarázta.

Még csak az udvaron próbálta ki a kis Ikarust, de az nagyon jól teljesített, mindenképpen szeretnék idén is bemutatni kiállításokon, például a tiszaörsi Veterán és Különleges Járművek Találkozóján, ahol tavaly a famotorral az első helyet hozták el.

Még további sok hasonló remekművet kívánunk a mestertől.

Kapcsolódó cikkek