A 80 éves iskolaigazgató apáca óriási összeget lopott, hogy szerencsejáték-függőségét ne kelljen feladnia

Megosztás

Valójában tíz éven keresztül nyúlta le folyamatosan a pénzeket a kaliforniai hölgy, a sikkasztott összegek nagy részét pedig a kaszinókban összeszedett komoly adósságainak rendezésére fordította.

Egy kaliforniai apácát és iskolaigazgatót, aki 835 ezer dollárt lopott el, hogy finanszírozza szerencsejátékos életmódját, hétfőn egy év börtönbüntetésre ítéltek – írja az NBC News.  A 80 éves Mary Margaret Kreuper beismerte, hogy 2008 és 2018 között lopta el a pénzt, amikor a Los Angeles Torrance nevű külvárosában lévő Szent Jakab katolikus iskola igazgatója volt. Otis D. Wright II, az amerikai kerületi bíróság bírája arra is kötelezte Kreupert, hogy 835 ezer dollárt fizessen vissza az iskolának jóvátételként.

„Vétkeztem, megszegtem a törvényt, és nincs mentségem” – mondta Kreuper telefonon keresztül. „Tetteimmel megszegtem a fogadalmamat, a parancsolatokat, a törvényt és mindenekelőtt azt a szent bizalmat, amelyet oly sokan helyeztek belém. Hibáztam, és mélységesen sajnálom a fájdalmat és a szenvedést, amit oly sok embernek okoztam.”

A vádalkuban a mostanra nyugdíjba vonult általánosiskola-igazgató elismerte, hogy adományokat, tandíjakat és fizetéseket sikkasztott el. Kreuper elismerte azt is, hogy a pénzt személyes kiadásokra fordította, amelyek között hitelkártya-költségek és „kaszinókban felmerült nagy összegű szerencsejáték-kiadások” voltak – közölte az ügyészség. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek