Újabb emeletes vonatokat állított szolgálatba a MÁV

Megosztás

Február 1-jétől újabb emeletes KISS motorvonatok szállítanak utasokat az agglomerációban, az új szerelvények a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon közlekednek majd.

Ezek a vonatok nagy kapacitásúak, a légkondicionált és tágas utastérben a két szinten összesen 600 ülőhely és négy mosdó van– ebből az egyik akadálymentesített. Az oldalanként 12 ajtó gyorsabb utasáramlást tesz lehetővé, jobb menetdinamikájuk pedig a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban jobb menetrendszerűséget biztosít. A kocsikban a kor követelményeinek megfelelő kamera- és utastájékoztató, valamint ülőhelyfoglaltságot mutató rendszer, WIFI, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is megtalálhatóak. A multifunkciós terekben pedig 4 kerekes szék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható.

Február 1-jétől – az eddigieken felül – a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon már a Nyugati pályaudvarról 7:03-kor, 11:03-kor és 14:33-kor, valamint a Ceglédről 5:18-kor, 8:48-kor és 12:48-kor induló, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a Keleti pályaudvarról 6:15-kor, 11:15-kor  és 16:15-kor, továbbá a Szolnokról 3:58-kor, 9:01-kor és 14:01-kor induló vonatokon is utazhatnak az utasok az emeletes motorvonattal. A folyamatosan érkező járművek egyre nagyobb szeletet foglalnak el az elővárosi közlekedésben, jelentősen javítva az utazás színvonalát és minőségét.

Kapcsolódó cikkek