A WC-n akarta lehúzni a marihuánát, amikor megérkeztek a rendőrök

Megosztás

Pedig eredetileg egy betörés miatt szálltak ki a rendőrök, így viszont kábítószer-kereskedelem miatt indítottak eljárást.

Betörésről érkezett bejelentés 2021. december 15-én a késő esti órákban Óbudáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére – írja a police.hu. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol betörők ugyan nem voltak, de a lakásban különböző kábítószergyanús anyagokat és az adagolásukhoz használt eszközöket találtak. A lakást bérlő 33 éves nő először megpróbálta bemesélni, hogy csak sütőporról van szó, de miután egyre több minden került elő, beismerte, hogy a több mint két kilogramm növényi anyag és 135 gramm egyéb kábítószer – feltehetően kokain – a barátjáé.

A nyomozás során szakértő vizsgálja a lefoglalt kábítószergyanús-anyagokat. A III. Kerületi Rendőrkapitányságon N. Ritát kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság december 18-án elrendelt.

Az említett barát felkutatásához a BRFK Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztály segítségére volt szükség. A 44 éves J. Lászlót a BRFK Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival VIII. kerületi lakásán fogták el 2022. február 2-án.

A rendőrök érkezésekor a férfi a vécén próbálta lehúzni a marihuánát.

A lakás átkutatásakor a fővárosi rendőrök több mint három kilogramm növényi eredetű anyagot, és több mint 500 gramm – közel másfélmillió forint értékű – marihuánát, a csomagoláshoz használt eszközöket, és mintegy 900 ezer forintot foglaltak le. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságán a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kapcsolódó cikkek