Már száznál is több résztvevő fertőződött meg Coviddal a kézilabda EB-n

Megosztás

A német válogatottat gyakorlatilag kivégezte a tizenkét fertőzött esete, hiába nyerték meg csoportjukat, a visszalépést fontolgatják. Az EHF elismerte, rengeteg a fertőzött a magyar-szlovák közös rendezésű Európa Bajnokságon.

Több mint száz résztvevő fertőződött meg koronavírussal a magyar-szlovák rendezésű kézilabda-Eb alatt – közölte csütörtökön az Európai Kézilabda Szövetség (EHF).

Csütörtökön kezdődtek a középdöntők a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon, ahol több olyan csapat is érdekelt, amelynek számos játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A legrosszabb helyzetben a D csoport élén végzett német válogatott van, ők 12 pozitív esetet jelentettek. Kérvényezték a spanyolok elleni meccs elhalasztását, de nem járult hozzá ehhez az EHF. Végül a németek 29-23-ra kikaptak.

Az Eb-ezüstérmes horvátok közül kilencen érintettek, a lengyeleknél hat, a hollandoknál és az oroszoknál négy-négy, a svédeknél és az izlandiaknál három-három, a franciáknál pedig egy esetet vettek nyilvántartásba. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek