A csirkefarhát árát is csökkenti a kormány

Megosztás

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy hat termék, vagyis a kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-ételolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej esetében beavatkozik a kormány az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát visszaviszik arra a szintre február elsejétől, ahol tavaly október 15-én állt.

Csütörtökön azonban Gulyás Gergely ehhez hozzátette a csirkefarhátat is – majd újságírói kérdésre, hogy ez akkor újdonság-e Orbán bejelentéséhez képest, azt mondta, hogy lehet, hogy utóbbi ezt nem említette, de nem új, eddig is szerepelt a listán.

A miniszter a részletekről szólva elmondta még, hogy úgy számolják az október 15-i árakat, hogy üzletenként kell érteni ezt, tehát nem egységes ár lesz, hanem boltonkénti. Fontos részletként említette, hogy ugyanannyi, ármaximált terméknek kell a polcokon lenni, mint októberben, ezt is ellenőrizni fogják. A rendelkezést be nem tartók pénzbírságra számíthatnak, ennek mértéke néhány napon belül megjelenik, de Gulyás szerint “visszatartó hatású” lesz.

Gulyás kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy az érintett cégeket nem fogják kompenzálni, vagyis azt várják, hogy az árcsökkentett élelmiszerek miatti veszteségeket nyeljék be a boltok.

Kapcsolódó cikkek