Bement, elvitte, majd visszavitte és mást vitt el, majd újra visszament, hogy még valamit elvigyen

Megosztás

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a rendőrségre 2022. január 8-án reggel, hogy az éjszaka folyamán egyik ismerőse bement a teraszukra és onnan elvitt egy elektromos rollert. A cselekményt rögzítette az ott kihelyezett biztonsági kamera. A felvételen az is látható, hogy a férfi 20 perccel később visszavitte zsákmányát, és több üveg szeszes itallal távozik. Majd rövid időn belül ismét megjelenik a háznál egy hátizsákkal, amibe tisztítószereket, és egy doboz süteményt rejtett, majd elhagyta a helyszínt. A sértett elmondta, hogy a roller megrongálva került vissza, és így az használhatatlan lett. A rendőrök a rendelkezésre álló felvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, és előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak egy szolnoki lakost. A rendőrök az eltulajdonított tisztítószereket és a már üres italos üvegeket megtalálták és lefoglalták. A jogsértő elmondása szerint a süteményt is elfogyasztotta.  

A megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi 2022. december 1-jén éjszaka társával bement egy szolnoki családi ház udvarára, és az ott parkoló gépkocsiból elvitt két övtáskát a benne lévő pénztárcával, iratokkal, bankkártyával, készpénzzel együtt, valamint a gépkocsi indítókulcsát. Az eltulajdonított bankkártyával másnap több alkalommal vásárolt.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.   

A Szolnoki Rendőrkapitányság 3 rendbeli lopás vétség, 3 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt folytat eljárást.

Kapcsolódó cikkek