Jász-Nagykun Szolnok megye legszebb tortáját keresik

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a térség gasztronómiai hagyományainak erősítése és örökségének megújítása jegyében pályázati felhívással fordul a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő, dolgozó, vagy működő profi és amatőr cukrászok, sütni szerető lakosok, munkahelyi közösségek felé.

A két főkategórián belül a versenyzők normál, illetve cukor-, laktóz és gluténmentes édességekkel pályázhatnak.

A torta méretében, formájában és felhasznált alapanyagokban korlátozás nincsen. Azonban az elbírálásnál előnyt élveznek a különleges technológia megoldások, a helyi alapanyagok felhasználása, Jász-Nagykun-Szolnok Megye történelmi, kulturális, turisztikai, építészeti örökségére és adottságaira utaló forma-, ízvilág, illetve díszítések használata. A beérkezett munkákat szakmai zsűri értékeli, köztük Mautner Zsófia gasztroblogger, az Ország Tortája verseny zsűritagja, Erdős Hanna 4-szeres olimpiai és világbajnok mestercukrász és Pálszabó Mihály aranykoszorús mesterszakács. Az amatőr és profi kategória győzteseinek alkotása Jász-Nagykun-Szolnok Megye tortája címet két éven keresztül viseli.

– írják.

A zsűri 2022. január 31-én értékeli a elkészített és bejuttatott alkotásokat Szolnokon, a Megyeházán, majd rögtön azt követően sajtó nyilvános eredményhirdetésen kihirdetik a végeredményt. Hamarosan elkészül az esemény is, ahol folyamatosan tájékozódhattok az aktuális fejleményekről. Addig is olvassátok a versenykiírást, és vigyétek hírét egy megosztással: A verseny részleteiről bővebb információ a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat weboldalán, illetve közösségi oldalán érhető el. Az elektronikus nevezés január 28-án zárul.

Kapcsolódó cikkek