Félelmetes: a sorozatgyilkos előre megírta gyilkosságait saját könyveiben

Megosztás

Sci-fi regényeiben előre megmondta, kiket és hogyan fog eltenni láb alól, csak akkor ezt még nem lehetett tudni, hogy a valóságban is pontosan így fog megtörténni. Ijesztő valóság lett a képzeletből.

Tudományos-fantasztikus regényei sorozatában előre bejelentette gyilkosságait, és megnevezte egyes áldozatait is az az amerikai sorozatgyilkos, aki öt embert ölt meg hétfőn Colorado államban, mielőtt a rendőrök lelőtték – írja az MTI. „Tudomásunk van olyan könyvekről, amelyeket a gyanúsított írt álnéven, és amelyek a nyomozás részét képezik” – erősítette meg az erről szóló sajtóértesüléseket csütörtökön a denveri rendőrség szóvivője. A lövöldöző, akit Lyndon McLeoad néven azonosított a rendőrség, Sanction (Megtorlás) címmel publikált egy sci-fi trilógiát Roman McClay álnéven 2018 és 2020 között. Közösségimédia-oldalairól származó fotók tanúsága szerint a barna hajú férfi hosszú szakállt és tetoválásokat viselt.

Egy, a szerző internetes oldalán található komment szerint a trilógia egy politikus-milliárdosról szól, aki géntechnológiával akarja átírni olyan bűnözők DNS-ét, mint a sorozatgyilkosok vagy az erőszakos hajlamú emberek. Az amerikai média szerint az első kötetben egy Lyndon MacLeoad nevű férfi megöl egy Michael Swinyard nevű szereplőt egy denveri ingatlanban. A hatóságok megerősítették, hogy az áldozatok egyike ezt a nevet viselte, és a könyvben említett címen ölték meg.

Egy másik kötetben a szerző egy Alicia Cardenas nevű nő megöléséről ír; az ő neve is megegyezik a lövöldöző egyik áldozatáéval. Ráadásul a gyanúsított neve szerepel olyan okiratokon, amelyek egy üzlethelyiségnek az áldozat általi megvásárlásával függnek össze.

További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek