Befejeződött egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bekötőút felújítása

Megosztás

Innentől biztonságosabbá válik a közlekedés Jásziványnál. Még bőven van tennivaló a megyében található egyéb mellékutakkal.

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jásziványi bekötőút 705 millió forintból felújított 5,8 kilométer hosszú szakaszát a napokban – írja a Magyarepitok.hu. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végezte el. Az átadó eseményen az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára közölte:

jövő márciusra elkészül az M4-es gyorsforgalmi út Jász-Nagykun-Szolnok megyei folytatása. A Szolnok teljesértékű bekapcsolását és belterületi útjainak tehermentesítését egyszerre szolgáló szakasz egy új Tisza-hidat is magába foglal.

A Jászberényt elkerülő út utolsó elemének munkálatai pedig jövő nyárra fejeződhetnek be – mondta. A mellékútvonalak korszerűsítése erősíti a vidék lakosságmegtartó képességét, javítja a családok és a települések gazdasági, illetve foglalkoztatási helyzetét, lehetőségeit – fűzte hozzá az államtitkár.

Az úton legutóbb 10 éve végeztek beavatkozásokat

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója elmondta: a társaság idén közel hétmilliárd forint értékben ötven kilométer útszakaszt újított fel a megyében. Jövőre az 1330 kilométer hosszú úthálózatból nyolcvan kilométernyi karbantartását tervezik – közölte.

Az átadott 32132. jelű jásziványi bekötőút rekonstrukciója során felújították az útszakaszon lévő hat buszmegállót is, útburkolati jeleket festettek fel és kicserélték az útjelző táblákat  tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó cikkek