A kormányfő az ülés közepén kivonult, amikor megtudta, hogy lánya fertőzött és karanténba kerül

Megosztás

A kormányülés közepén távozott a teremből és vonult házi karanténba az izraeli kormányfő, amikor éppen akkor kapta meg a hírt, hogy 14 éves lánya koronavírus-fertőzött.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök a kormányülést otthagyva vonult karanténba vasárnap, miután megtudta, hogy 14 éves lányának pozitív lett a koronavírustesztje, írja a Háárec. Miután Bennett a kormányülés közepén távozott, Gideon Szaár igazságügyi miniszter vezetésével folytatták a megbeszélést.

Bennettnek volt már egy negatív gyorstesztje, amit a Golán-fennsíkon tartott kormányülés előtt végeztek el. Jelezték, hogy addig házi karanténban marad, amíg megérkezik a PCR-teszt eredménye is. Később bejelentették, hogy a második teszt is negatív lett, de elővigyázatosságból Bennett még karanténban maradt.

A Háárec szerint Bennettet korábban többen bírálták, miután felesége és lánya december elején külföldre utazott, noha a miniszterelnök arra kérte az izraelieket, hogy az omikron variáns terjedése miatt lehetőleg kerüljék az utazásokat. (További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.)

Kapcsolódó cikkek