Három fideszes jelölt helye biztosnak tűnik, de ki indul majd Boldog István helyett?

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es és 2-es választókerületben már biztosan, a 3-asban pedig valószínűleg a jelenlegi országgyűlési képviselő fog indulni a kormánypárt színeiben a jövő évi választásokon, a 4-es körzet viszont még kérdéses.

Folyamatosan alakul, hogy kik lesznek megyénkben az ellenzéki előválasztáson kiválasztott jelöltek fideszes ellenfelei a 2022-es országgyűlési választásokon. Nemrég beszámoltunk róla, hogy a JÁSZ 01-es választókerületben ismét Kállai Mária lesz a jelölt, a jelenlegi képviselő Facebook-posztban osztotta meg a hírt, hogy felkérték a feladatra. Az ő kihívója Sziráki Pál lesz az ellenzéki összefogás részéről.

Az is eldőlt, hogy a megye 2-es számú körzetében Pócs János lesz a Fidesz jelöltje. Az ő ellenfele ellenzéki oldalról Kertész Ottó lesz a jászberényi központú választókerületben.

Bár még nem hivatalos, de F. Kovács Sándort is minden bizonnyal újra jelölik a fideszes szervezetek a 3-as választókörzetben – írja a Magyar Narancs. A karcagi képviselő apránként teszi közzé, hogy mely települések Fidesz-alapszervezetei jelölték őt országgyűlésiképviselő-jelöltnek, a lista alapján pedig eléggé valószínű, hogy ő lesz a befutó a kormánypártnál. A körzetben Lukács László György lesz a közös ellenzéki jelölt.

A legnagyobb kérdés, hogy ki indul majd Boldog István helyén a 4-es választókerületben. A megvádolt képviselő nemrég jelentette be, hogy nem indul 2022-ben, de egyelőre nem tudni, kit indít helyette a Fidesz. A Magyar Narancs infomációi szerint a leggyakrabban felmerülő név a karcagi Fazekas Sándor volt agrárminiszter. A lap úgy tudja, nagyon győzködik, hogy induljon, de még nem döntött. Állítólag nem könnyű a hivatali visszaélés elfogadásával megvádolt Boldog helyét átvenni. A jelenleg még nem ismert fideszes jelölt ellenfele Csányi Tamás lesz.

via Magyar Narancs

Kapcsolódó cikkek