Bróker Marcsi sorsa januárban dőlhet el

Megosztás

Kedden újabb lépéssel kerültünk közelebb az egyébként évek óta húzódó botrány megoldásának irányába. Egy hónap múlva várható az ítélet, tíz évet meghaladó börtönbüntetés várhat a nőre.

Részletes pénzügyi kimutatásokat adott át a bírónak kedden a Szolnoki Törvényszéken tartott tárgyalásán D.S-né, vagy ahogy az országban ismerik, Bróker Marcsi. A Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője ellen hétszázhatvanhét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, két rendbeli sikkasztás illetve számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség . Az ítéletre várhatóan egy hónap múlva kerület sor.

Nyomkövetővel a bokáján, ügyvédje jelenlétében érkezett a Bróker Marcsiként elhíresült D. S-né. kedd délelőtt a Szolnoki Törvényszékre.

A dr. Nádor Zoltán bíró vezette újabb tárgyalásra a vádlott korábban tett vallomása miatt került sor, ám dr. Hagymási Kornélia ügyész álláspontján D.S-né előző tárgyaláson tett kijelentései sem változtattak. Az ügyésznő szerint nem merült fel olyan újabb körülmény, amely indokolná az október 19-én előterjesztett ügyészi perbeszédben foglaltak módosítását.

Vagyis, az ügyészség továbbra is tíz évet meghaladó, letöltendő börtönbüntetést kér a vádlottra, továbbá értékeire teljes, családtagjaira részleges vagyonelkobzást, illetve ötmillió forint bűnügyi költség megfizetését indítványozza.

Az ügyészi beszéd után a vádlott családtagjait képviselő ügyvéd fellebbezést nyújtott be a családtagokat érintő részleges vagyonelkobzás visszavonására, az indoklás szerint a családtagok nem voltak érintettek a Kun-Mediátor Kft. tevékenységeiben. (Szoljon.hu)

D.S-né ügyvédje több vádpontot nem tartott kellően bizonyítottnak a nyomozás hiányosságaira hivatkozva.

Védence felmentését kérte többek között a csalás, sikkasztás és számviteli fegyelem megsértésének vádja alól. Hangsúlyozta, az ügyészség állításával ellentétben az ügyletek mögött valós gazdasági tevékenység történt. A védő több enyhítő körülményt is felsorolt, egyebek mellett a vádlott korát, részletes vallomását, és részbeni beismerését is.

Kapcsolódó cikkek