Ilyen levelet kap, aki még nem kérte a harmadik oltást

Megosztás

A kormány jelezte, hogy mindenkit meg fognak keresni, aki még nem vette fel az emlékeztető oltást, a jelek szerint elkezdték kiküldeni az érintetteknek az e-maileket.

hvg.hu több olvasója is jelezte, hogy megkapta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő levelét arról, hogy kérje a harmadik oltását. A NEAK emlékeztet, hogy a vírus erőteljesen terjed, sokan megbetegszenek, a korábban kapott védőoltások hatása pedig néhány hónap elteltével gyengül.

“Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget” – írják.

Emlékeztetnek, december 12-ig meghosszabbították az oltási akcióhetet, így időpontfoglalás nélkül is lehet oltást kérni a kórházi oltópontokon reggel és este 7 között. Aki akar, foglalhat időpontot is.

A nyilvántartás kapcsán lehetnek kérdőjelek, mert a HVG szerint néhányan már jelezték, hogy ők úgy kaptak e-mailt, hogy néhány napja már felvették a harmadik oltást.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek