Egy élelmes karcagi nő húsz évvel ezelőtti képeivel csalt ki pénzt a férfiaktól

Megosztás

Negyvenhárom férfit károsított meg egy 44 éves karcagi nő, aki másfél év alatt uszkve kilenc és fél millió forintot csalt ki kiszemeltjeitől. Az asszony társkereső oldalon csalta lépre áldozatait, akiket változó nagyságú összegek begyűjtése fejében mindössze egy képzeletbeli időutazásra vitt – számolt be a police.hu közösségi oldala.

A középkorú nő ugyanis, saját személyazonosságát részben meghamisítva magát jó két évtizeddel visszafiatalította, azaz lánykori képeit küldte el potenciális társjelölteknek, úgy, mintha a fotók napjainkban ábrázolnák őt.

A kapcsolatfelvétel közben a nő úgy intézte, hogy szót ejthessen kétségbeejtő anyagi állapotáról, és különféle indokokkal pénzt kért kölcsön, mihamarabbi visszafizetést helyezve kilátásba. A lovag-aspiránsok hallgatták a történeteket, és gavallérosan küldték is a pénzt az állítólagos kiadások fedezésére, úgymint: adóhatóság által kiszabott büntetésre, megélhetésre, a nő gyermekének gyógyszerének kiváltására, iskoláztatására, édesanyja temetési költségeire, illetve örökösödési illeték megfizetésére. Amint az átutalt gyorssegélyek megérkeztek, a karcagi asszony azon hamarjában el is tűnt magánhitelezői látóteréből, teljességgel elérhetetlenné válva számukra. Egy paksi lakos tett feljelentést még 2020-ban ellene, a nő ekkor sem állt le, rendőrségi kihallgatását követően is folytatta szélhámoskodását, valahai lánysága esztétikumával megbabonázva szimpatizánsait. Az asszonyt november második hetében ismételten gyanúsítottként hallgatták ki a Paksi Rendőrkapitányságon, ahol összesen 43 férfi átejtését rótták terhére. Csalás bűntett elkövetése miatt indult ellene büntetőeljárás, őrizetbevették, a Szekszárdi Járásbíróság a napokban elrendelte letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek