Emmi: Decembertől a büfések és a takarítók is csak védettségi igazolvánnyal dolgozhatnak az iskolákban

Megosztás


Decembertől „külsősöknek”, így a büféseknek, takarítóknak és a szállítóknak is védettségi igazolvány szükséges a köznevelési és szakképzési intézményekbe való belépéshez – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Közleményük szerint erre a gyerekek és a pedagógusok további védelme, valamint az oktatás zavartalansága miatt van szükség.

A gyerekeket kísérő szülők az intézményvezető által kijelölt pontig léphetnek be az intézmény területére, aminek különösen az óvodák esetén van jelentősége.

Az Emmi hangsúlyozta, hogy a miniszteri határozat nem vonatkozik azokra sem, akik valamilyen veszélyelhárítás céljával érkeznek az intézménybe. A maszkviselésre vonatkozó szabályokat a köznevelési intézményekben a kormány korábbi döntése értelmében az intézményvezetők állapíthatják meg.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter október végén jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében a tanároknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Később az is kiderült, hogy az első dózist december 15-éig kell beadatniuk maguknak az oltatlanoknak, a második oltást pedig az oltóorvos által meghatározott időpontban. Ha valaki egydózisú oltóanyagot választ (ami a Janssen lehet), akkor szintén december 15-ig kell beadni a védőoltást.

Az Emmi azt is közölte, hogy a köznevelési intézményeket látogató 12 év feletti korosztály 51 százaléka is már felvette az oltást.

Kapcsolódó cikkek