Balog Zoltán: A járvány figyelmeztetés, hogy nem lehet csak úgy átlépni a család határait

Megosztás

Még a Covid-járványt is fel lehet használni arra, hogy a kormányoldal valahogy beleszője, hogy mindenért az LMBTQ és a szivárványcsaládok, valamint ezen eszmék támogatói a hibásak.

Balog Zoltán református püspök szerint a pandémia nem Isten büntetése, még csak nem is Isten üzenete, ugyanakkor érdemes „az ige fényében megvizsgálni” – olvasható az MTI tudósításában.

Az Orbán-kormányok korábbi emberi erőforrások minisztere úgy látja, hogy ilyen globális, az egész világot érintő válság utoljára az őstörténetben volt, Bábel tornya vagy az özönvíz történetének idején. (A miniszter szavai szerint tehát a spanyolnátha vagy a pestisjárvány nem említhető egy lapon a koronavírussal.)

Balog szerint érdemes ezen ószövetségi szövegek alapján értelmezni a világjárványt.

A határokat nem tisztelő embert figyelmezteti a járvány, aki azt gondolja, hogy büntetlenül át lehet lépni a teremtési rendben gyökerező határokat, lehet röpködni a világban, át lehet lépni a tudományok, a nemzet, a család határait

– jelentette ki.

Balog tanulságosnak nevezte azt is, hogy a járvány megmutatta, Magyarországon a lakosság körülbelül egyharmada bizalmatlan bármilyen központi utasítással szemben, még akkor is, ha politikai konszenzus van mögötte. (Telex.hu)

Related posts