A magyar falvakért: a magyar milliárdos is kapott 62 milliónyi állami támogatást

Megosztás

Széles Gábor nevét alighanem mindenki ismeri. Magyarország nyolcadik leggazdagabb embereként pedig szintén nyert egy takaros kis összeget falusi kisboltra.

Ismét igaz lett a mondás: ha Zalacsány, akkor Széles Gábor. A zalai falu sem maradt ki a kormány Magyar Falu programjából, a kistelepülési üzletek támogatása néven futó pályázat egyik nyertese ugyanis az SGHTHERMÁL Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő Kft. lett: a cég 62 millió forint állami támogatást kapott egy kisboltra – derül ki a kormany.hu egyik elrejtett szegletében elérhető nyerteslistát böngészve.

Az SGHTHERMÁL Kft. tulajdonosa az SGH Vagyonkezelő Kft. közbeiktatásával Széles Gábor, aki a Videoton Holding Zrt. és a kormánypárti Magyar Hírlap tulajdonosa, Magyarország nyolcadik leggazdagabb embere 156,6 milliárd forintos becsült vagyonnal. Széles Gábornak ez a cége korábban is sikeresen pályázott állami támogatásra, de akkor nem kisboltra, hanem a zalacsányi Batthány Kúria és Kastélyszálló fejlesztésére kapott 101 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Nemrég olvashattuk, hogy a kormányzati Magyar Falu program kisboltos nyertesei és a korábbi botrányos trafikpályázatok győztesei között is jelentős átfedés mutatkozik. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek