Megtörtént: szombattól kötelező maszkot hordani zárt térben

Megosztás

Súlyosbodik a járványhelyzet, Budapest már minden zárt téren kötelezővé tenné a maszkviselést, a kormány azonban eddig várt a szigorításokkal. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatóján a Covid negyedik hullámával kapcsolatos intézkedések is szóba kerültek.

A járványt akkor lehet megállítani, ha mindenki beoltatta magát, amennyiben ezt mindenki megteszi, akkor az utolsó hullám lehet a negyedik – mondta Gulyás. Hozzátete: zárt térben kötelező a maszk, az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás is. A két oltás által adott védettség már nem elegendő, feltétlenül szükséges a harmadik is.

Ennek jegyében Gulyás azt mondta, hogy a maszkviselési kötelezettség zárt térben szombattól lép hatályba. Tömegközlekedési eszközökön már most is kötelező, ez marad, az üzletekben is kell maszkot hordani, kivétel az iroda és a sporthelyszínek.

A szolgáltatásoknál mindenhol kötelező lesz a maszk, ahol öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban és egyetemeken az igazgatók döntenek a kötelező maszkviselésről.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek