Gulyás Gergely szerint csak a jelenlegi kormány a szabadság örököse

Megosztás

„Magyarországon azért van különösen nagy tétje a választásoknak, mert csak a jelenlegi kormányoldal a szabadság örököse, akinek a demokratikus meggyőződése megkérdőjelezhetetlen” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Magyarország Alaptörvénye 10 éves – gyökerek, értékek és szuverenitás című nemzetközi konferencián. Az MTI beszámolója szerint Gulyás Gergely azt mondta,

az Európai Uniónak ma kizárólag olyan vezetői vannak, akik történelmi szerencséjükből adódóan mindig a szabadságban, a demokráciában beszéltek arról, hogy milyen fontos a szabadság, a demokrácia. Ezzel szemben a magyar állami vezetők – a miniszterelnök, az államfő és a házelnök – a diktatúra, az elnyomás időszakában is a jogállam fontosságát hangsúlyozták. A nyolcvanas években a fizikai elnyomással, a személyes egzisztencia tönkretételével szembenézve foglaltak állást a szabadság és a demokrácia mellett.
Szerinte ez nyilvánvaló különbség a demokratikus elkötelezettségben Nyugat- és Közép-Európa között. A “mi jogállamiság iránti elkötelezettségünk nem üres szólam, (…) hanem valós meggyőződésen alapul” – tette hozzá.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek