Emmi: Semmi gond nincs, az iskolákban alig van jelen a járvány

Megosztás

Igaz, sorra kerülnek (jó esetben csak) táppénzre azok a pedagógusok, akik már két oltást is felvettek. De megint a számok.

A pénteki napon az iskolák kevesebb mint két százalékát érintette tanügyi intézkedés, egy-egy osztályban rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelése – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ez körülbelül 60 általános iskolát és/vagy gimnáziumot jelenthet.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás ugyanakkor azt mondta a lapnak: „a járvány egyre erősebben terjed az oktatási intézményekben, és olyan pedagógusok is táppénzre kerülnek, akik már két oltást is felvettek.” Ráadásul, mivel egy korábbi miniszteri utasítás értelmében a 7-8. osztályosok esetében nem lehet távoktatást elrendelni, mert a 12 évnél idősebbek már kérhetik a védőoltást, az iskolák ezekben az évfolyamokban nem is írhatnak elő digitális oktatást.

Totyik szerint az is érthetetlen, hogy ha veszélyhelyzet van érvényben, akkor miért szervezik a különböző iskolákba járó gyerekeket közös programokba, például cirkuszlátogatásra, színházba. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek