A Kúria elkaszálta Orbánék egyik népszavazási kérdését, amit a kétfarkúak támadtak meg

Megosztás

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt augusztusban megtámadta a kormány négy népszavazási kérdését. Lépésüket azzal indokolták, hogy a kérdések nem egyértelműek és megtévesztőek is, sőt, szerintük az egész népszavazás szembemegy a népszavazás rendeltetésével. A párt most a Facebookon írta, hogy a Kúria már döntött az egyik kérdés kapcsán intézett beadványukról, és nekik adott igazat a kormánnyal szemben.

„Arra jutottak, hogy “A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság 16/2021. számú határozatát megváltoztatja, és a »Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?« népszavazásra javasolt kérdés hitelesítését megtagadja.” Reméljük, a többi hülye kérdés is hasonló sorsra jut”

– írták bejegyzésükben.

A legfelsőbb bírói fórum a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) felülvizsgálati kérelmének vizsgálata után megsemmisítette a Nemzeti Választási Bizottság kérdést hitelesítő határozatát. Üdvözölte a Kúria döntését a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet is. Azt írták: a Kúria az emberi méltóság védelme mellett kiállva megtagadta a kormány “homofób és transzfób népszavazási kezdeményezésének” egyik kérdését.

Kapcsolódó cikkek