Idős, beteg házaspárt rabolt ki otthonában a kisújszállási férfi

Megosztás

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki még 2014-ben, egy júliusi éjszakán tört be egy általa ismert, idős és beteg házaspár kisújszállási otthonába, majd a zajra felriadó háziakat fenyegetve, egyiküket bántalmazva 20 ezer Ft készpénzt zsákmányolt. Évekig nem került a hatóságok látókörébe, végül, csaknem négy évvel később, 2018 májusában vették őrizetbe. Következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését, alibit próbált kreálni, de a házban hagyott ujjlenyomatai és vérnyoma is „ellene vallottak”.

Az ügyben 2020. február 21-én emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság egy előkészítő ülést és négy tárgyalást tartott az ügyben, majd 2021. április 26-án ítéletet hirdetett. A büntetlen előéletű férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt 7 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2021. szeptember 29-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

Kapcsolódó cikkek