Közel 800 milliónyi EU-s támogatást nyert Törökszentmiklós

Megosztás

Iparfejlesztésre költhető az összeg.

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett felhívásra benyújtott TOP-1.1.1-15-JN1-2016-00005 azonosítószámú, „Törökszentmiklós iparterületének fejlesztése” című támogatási kérelme 2017 májusában támogatásban részesült. A támogatás összege: 791 167 244 Ft, 100%-os támogatási intenzitás mellett. 

  Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásnak köszönhetően Törökszentmiklóson az önkormányzati tulajdonú 5200 Törökszentmiklós, Dózsa György út 17. szám alatti ipariterület infrastruktúrája megújulhatott. A beruházás négy fő elemre bontható: 

1. Az iparterület alapinfrastruktúrájának korszerűsítése, amely keretében felújításra került az ivóvízhálózat, tűzi vízhálózat, csapadékvízelvezető rendszer felújítására, és bővítésére került sor, valamint a telephely belső térburkolatai, úthálózata is megújításra került, és kialakításra került 40 férőhelyes parkoló. A belső út- és térburkolathoz kapcsolódóan megújult a térvilágítási rendszer, és korszerű térfigyelő és beléptető rendszer került kiépítésre. A fejlesztések megvalósítása érdekében használaton kívüli műtárgyak, épületek kerültek elbontásra. 

2. Új raktárépület építése (1580 m2). A projekt keretében egy 1 szintes, acél tömörszelvényű egyhajós keretszerkezet kialakítású fűtetlen, raktárcsarnok építésére került sor. Beépített alapterület: 1650 m2. Hasznos alapterület: 1580 m2. Az épület villamos energia felhasználásának energiahatékonyságának biztosítása érdekében az épület magastetős szerkezetén 25 kW napelemes rendszer lett telepítve. 

3. Meglévő épületek felújítása, korszerűsítése, átalakítása. A telephely épületei közül a 29,19 m2-es porta, a 429,85 m2-es irodaépület korszerűsítésére, és a korábbi ún. laborépület átalakítására került sor. Az átalakítás eredményeként korszerű szociális épület lett kialakítva 310,65 m2-en. Valamennyi épület energetikai jellemzője javításra került, és az épületbe való bejutás akadálymentesen biztosított. Az iroda és a szociális épületek lapostetején egy-egy 10 kW-os napelemes rendszer került kialakításra. 

4. Környezeti kármentesítés I. ütemének megvalósítása (1,1 ha). A kármentesítés keretében kiépítésre kerültek a kármentesítés műtárgyai, és elvégzésre kerültek a kármentesítés I. ütemében előírt feladatok, az un. alul úszó szennyezés kitermelésre került. Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című pályázati kiírásra benyújtott pályázatával az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 791,167 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretein belül az önkormányzati tulajdonú 5200 Törökszentmiklós, Dózsa György út 17. szám alatti iparterület korszerűsítése valósulhatott meg. (Szolnokinaplo.hu)

Kapcsolódó cikkek