Épül a játszótér Tiszaligeten – de szokás szerint megint rengeteg a térkő

Megosztás

Nem kizárt, hogy november közepén már birtokba is vehetik a gyermekek a játszóteret.

Dolgozik a markoló a Tiszaligetben. A megyeszékhely kiemelt zöldövezete eddig sem nélkülözte a legkisebbek szórakoztatását, mozgásfejlesztését szolgáló létesítményt – ám ezt a kicsik idővel kinőtték. Mondja Lists László a Szolnoki Városüzemeltetési Kft ügyvezető igazgatója

„Az elmúlt évben a CLLD Játszótérfejlesztési programot úgy gondolom most már stabilan de mégis végre tudjuk hajtani. Két játszóteret már átadtunk: a Mátyás király útit, illetve a „kis gerle” játszóteret. A következő hetekben átadjuk a régen várt Moha játszóteret és most már egy nagyon látványos szakaszába fog fordulni a Tiszaligeti játszótér.”

A területen jelenleg a játszótéri elemek helyének előkészítése zajlik. Ám ma már egy játszópark ennél jóval több igénynek kell, hogy feleljen.

„A játszótér az összes olyan infrastruktúrával rendelkezni fog ami a XXI. századnak megfelel, tehát teljesen új közvilágítási hálózat fog kapni, itt lesz az egyik végpontja a CLLD térfigyelő kamerarendszer bővítésének- tehát a térfigyelő kamerarendszerhez is be lesz kötve. Mint már említtettem- az illemhely és egy új zebrát is fog kapni, tehát természetesen most már mindegyik játszótérhez telepítjük az ivókutat is, tehát a játszótér ivókúttal is fog rendelkezni.”

A tervek szerint a játszótér november közepén készülhet el- így még az idén tesztelheti azt az ifjú célközönség. (Szolnoktv.hu)

Igaz, egyelőre az is tökéletesen látszik, hogy az utóbbi években annyira megszokott, “kötelező” térkő itt is domináns szerephez jut.

Kapcsolódó cikkek