Jövő hétvégén Richter Egészségváros Szolnokon

Megosztás

Egész napos rendezvénysorozat a Kossuth téren.

Szolnokra érkezik a Richter Egészségváros. Október 9-én a szolnoki Kossuth téren egész napos rendezvénysorozat keretében nyílik lehetőség egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon való részvételre.

A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek az eseményre látogatók, de jótékony célú kezdeményezés kedvezményezettjét, a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetet is támogathatják. A szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon, előadásokon való részvételért egy-egy 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott, megemelt összegű 3.500.000 forintos alapadomány.

A lakosság aktivitásán múlik tehát, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: az élelmezési osztály fejlesztését. A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

A programsorozatnak Szolnok már a 85. állomása. Az eddigi eseményeken összesen több mint 210 ezren vettek részt az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, melynek köszönhetően az egészségügyi intézmények összesen több mint 440 millió forint támogatást kaptak ezúton.

– Felelős gyógyszergyártó vállalatként kiemelt figyelmet fordítunk a magyar lakosok egészségtudatosságának erősítésére, a prevenció fontosságának hangsúlyozására, és hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendszeres szűrés életet menthet! 12 évvel ezelőtt olyan programot szerettünk volna indítani, mely erre a három pillérre épül, és hatékonyan meg tudja szólítani a lakosokat. Az Egészségváros egyedisége abban rejlik, hogy egy napon tudunk lehetőséget nyújtani nemcsak az egészség megőrzéséhez kapcsolódó előadások, beszélgetések meghallgatására, de fontos szűréseken és tanácsadásokon való részvételre is – emelte ki a rendezvényről tartott pénteki sajtótájékoztatón Csaba Lajos János, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály osztályvezető-helyettese. (Alfoldhir.hu)

Kapcsolódó cikkek