Figyelem, hétfőtől felbolydul Szolnok közlekedése, útlezárások és megnyitások lesznek

Megosztás

Felújítási munkálatok zajlanak majd, ne rutinból vezessünk.

Folytatódik Szolnok ispán körút felújítása Szolnokon, a munkálatok miatt szeptember 27-től megnyitják a Kossuth teret.

Amint a város önkormányzata arról tájékoztatott, a felújítás következő szakaszában megtörténik a pályatestek régi burkolatának felmarása és megkezdődik az új aszfalt réteg terítése. A munkálatok forgalomkorlátozásokkal fognak járni és több alkalommal kerül sor a Szolnok ispán körút egyik, illetve másik oldali pályatestjének teljes hosszában történő lezárására.

Szeptember 27-től (hétfő) teljes hosszában lezárják a körút Zagyva folyó felőli oldalát, így a Pólya Tibor út felől a Várkonyi téri körforgalom felé nem lesz lehetőség a Szolnok ispán körút használatára. Az aszfaltmarási munkálatok befejezését követően megnyitják az útpályát és lezárják a másik, város felőli oldalt. A marási munkálatokat követően az út használható lesz, de mivel még nem kap végleges burkolatot, így mindenkitől fokozott figyelmet kérünk.

A pályazárások idejére megnyitják a Kossuth teret és az alábbi forgalmi rend lép érvénybe:

– A Szolnok ispán krt-i forgalom a híd felé a Zagyva oldali pályatest zárása során: A Tisza-hídra feljutás a jelenlegi rend szerint lesz biztosítva. A hídról lejutás esetén a Szabadság téri csomópontban biztosítva lesz a balra kanyarodás a Kossuth tér felé, valamint a Pólya Tibor út végén biztosítva lesz a balra kanyarodás az Ady E. út felé. Az Ady E. úton két forgalomirányító lámpa (az Arany J. útnál és a volt Szövetség ABC-nél a gyalogos átkelőhelynél) sárga villogóra lesz állítva, hogy az Ady Endre út megnövekedett forgalmát gyorsabban le lehessen vezetni.  A hídról lefelé balra kanyarodva a Kossuth téren áthaladva a Szapáry-Boldog S. kereszteződésben csak egyenesen és jobbra kisívben lehet tovább haladni a Baross út és Boldog S. István krt. felé.

– A Szolnok ispán krt-i forgalom a hídról érkezők számára a tízemeletes házak oldalán lévő pályatest zárása során: A hídról érkezők a Pólya Tibor út folyatásaként tovább haladhatnak a Szolnok ispán körúton, valamint az Ady E. út felé balra nagyívben. A hídra feljutás az Ady E. útról biztosított, valamint a Baross úton megengedett az egyenesen haladás a Kossuth tér irányába a híd felé.

Alternatív útvonalként érdemes a Baross út felől megközelíteni a Tisza-hidat a Kossuth téren keresztül, ezzel is csökkentve az Ady E. út forgalmát.

A csúcsidőszakok idejére a Szabadság téren, valamint a Pólya T. út – Ady E. út csomópontban rendőri irányítás fogja segíteni a forgalom gyorsabb áthaladását.

A Szolnok ispán körúti parkolók esetében az aszfaltmarás idejére biztosítva lesz a ki- behajtás, míg az aszfaltozás idejére minimális korlátozásokkal lesz biztosítva a parkoló használat. (Alfoldhir.hu)

Kapcsolódó cikkek