A lomtalanításnál egy éles kézigránátot is a holmik közé pakolt egy szolnoki ember

Megosztás

Szerencsére a robbanószerkezet nem robbant fel és nem került illetéktelen kezekbe.

Meglepő, egyben megdöbbentő eredményt hozott a lomtalanítási akció első felvonása. A régi négyes úttól délre fekvő városrészből rekord mennyiségű lomot szállítottak el a szolgáltató munkatársai, akik most először találtak a kidobott kacatok közt robbanószerkezetet – adta hírül a Szolnoktv.hu.

A lomtalanítási akció első- múlt heti etapjában a régi négyes úttól délre eső városrészeket járták a szolgáltató gyűjtőjáratai.

„Soha nem látott mennyiségű hulladékot a szolnokiak most szombaton, illetve sajnos vasárnap is. Több mint 380 tonnát gyűjtöttek be a kollégák- ez harmincegy gépjárművel 87 fő létszámmal gyűjtöttük be.”

Számolt be az eredményekről Lits László az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A szolnokiak többsége az előírtaknak megfelelően helyezte ki a háztartási lomot.

„Sajnálatos módon viszont vannak nagyon rossz tapasztalataink: nagyon sok helyen megjelent újból az inert hulladék- egy helyen meg egy kézigránátot is találtunk. Nyilván elfekvőben volt valamelyik szolnoki lakosnak és úgy gondolta, hogy a lomtalanítás során kell ettől megszabadulni”

Az eset kapcsán felmerül- mi lett volna ha a veszélyes eszközt először guberálók találják meg?

„Szolnokon is jelentős probléma a lomizás. A közterületfelügyelet, illetve a rendőrség fokozott létszámmal van Szolnok területén ilyenkor, de sajnos látjuk, hogy a lomizók sajnos a hulladékokat széttúrják, válogatják és adott esetben a város más részein jelenik ez meg a későbbiekben.”

A szolgáltató azt kéri- a lomot péntek este, vagy szombat reggel rakják ki a lakók. Ezzel ugyanis megakadályozható a kupacok idő előtti széttúrása. (Tálas László írása)

Kapcsolódó cikkek