Idén elkezdhetik építeni a körforgalmat Fegyverneken, ahol rengeteg a baleset

Megosztás


A Fegyvernekbe vezető bekötőút és a négyes főút kereszteződése nagyon frekventált. A csomópont több település, vagyis Örményes, Karcag, Szolnok és Kunhegyes irányába vezeti a forgalmat, ráadásul a négyes főút mellett álló benzinkúthoz is itt lehet lekanyarodni, és a nyári időszakban még a mezőgazdasági járművek is gyakran használják.

Hamarosan lezárul a közbeszerzési eljárás, ha minden jól megy, akkor már ebben az évben megkezdődhet Fegyvernek bekötőútja és a négyes főút kereszteződésébe tervezett körforgalom építése.

Az utóbbi években számos súlyos, köztük több halálos baleset helyszíne volt a kereszteződés, ezért az önkormányzat évek óta dolgozott a megoldáson. Önköltségen elkészítette a terveket, melyet tavaly ősszel a kormány elfogadott, és egy határozatban támogatásáról biztosította a körforgalom megépítését.

A szoljon.hu portálnak a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. erősítette meg a híreket. Mint írják, a kivitelezés várható átfutási ideje száznyolcvan nap, melyet – amennyiben a munkálatok már az ősszel megkezdődnek – a téli üzemeltetési időszak megszakíthat, de a körforgalom várhatóan jövőre elkészül. A beruházás a közúti felújításokra vonatkozó kiemelt társadalmi igényeken alapuló program részeként valósul meg, hazai forrásból.

Kapcsolódó cikkek